ОСТЕОПАТИЯ

Остеопатията е метод на лечение на редица заболявания, основан не на медикаментозна терапия, а на възстановяване функциите на организма чрез въздействие с различни масажни техники върху болните органи. Освен лечебен масаж специалистите прилагат ефективни методи от мануалната терапия, рефлексотерапията и хомеопатията. Фундамент на този физиотерапевтичен подход на лечение се явяват заложените в човешкия организъм ресурси (вътрешни възможности) за самоизцеление. При въникване на дисбаланс в работата на вътрешните органи за лекаря е необходимо само да усили естествената способност на организма на пациента към саморегулация и възстановяване.

Методите се базират на обширна система знания от източната медицина. При провеждането на процедурите се отчитат също така познанията по биоенергетика. Сред преимуществата на тази терапия са още следните фактори: отсъствие на възрастови противопоказания; лечение на болести на различни стадии и профилактика на заболяванията; безмедикаментозната терапия не оказва негативно въздействие на другите органи в процеса на лечение.

Преимуществата на тази терапия
Терапевтичен ефект при следните заболяване
Преимуществата на тази терапия
  • Отсъствие на възрастови противопоказания
  • Лечение на болести на различни стадии и профилактика на заболяванията
  • Безмедикаментозната терапия
  • Не оказва негативно въздействие на другите органи в процеса на лечение
Терапевтичен ефект при следните заболяване
  • Неврологични (невралгии, аневризми на съдовете, хернии, прищипване на гръбначномозъчни нерви)
  • Опорно-двигателни дисфункции (сколиоза, остеохондроза, ревматизъм, мускулни болки);Болести на централната нервна система (мигрени, вегетативно-съдова дистония, заекване, нервни тикове)
  • Сърдечно-съдови (стенокардия, хипертония, аритмия, тромбофлебит, варикозно разширени вени, предразположение към инфаркт/инсулт)
  • Болести на жлъчно-каменния тракт (гастрит, панкреатит, холецистит и т.н.).

ОСТЕОПАТИЯ

Методите се базират на обширна система знания от източната медицина. При провеждането на процедурите се отчитат също така познанията по биоенергетика.

ИЗПРАТЕТЕ НИ ВАШЕТО ЗАПИТВАНЕ
ИЗПРАТЕТЕ НИ ВАШЕТО ЗАПИТВАНЕ

Меню