ударно-вълновата терапия за целулит

Ударно-вълновата терапия е метод №1 за борба с целулита и отпуснатата кожа. Ще можете да възстановите гладкостта и еластичността на кожата, да стегнете силуета, да премахнете мастните натрупвания по всяка част на тялото.

Устройството генерира акустични вълни в диапазона на инфразвука (насочени ударни вълни). Този тип вълни се разпространяват особено добре в плътна среда, поради което методът е незаменим при ударно-вълновата терапия за целулит. В крайна сметка основната причина за проблема е фиброзата. Елиминирането на фиброзните зони води до съживяване на мастната и съединителната тъкан на клетъчно ниво.

По време на процедурата енергията се прехвърля към мастните депа, без да се уврежда човешката кожа. Действието на ударните вълни е следното: те не разрушават клетките, а само увеличават пропускливостта на мембраните им, което води до активно разцепване на мастната тъкан. Разграждането на мазнините се улеснява и от увеличаването на микроциркулацията. По този начин мазнините могат да бъдат отстранени чрез кръвоносната система (естествено в разградено състояние). Ударните вълни имат благоприятен ефект и върху кожата, тъй като повишават нейната еластичност и стриите изчезват.

Процедурата за ударно-вълнова терапия не изисква специална подготовка. Тя е напълно безболезнена процедура. По време на сеанса пациентът лежи на кушетката, а лекарят работи върху определена част от тялото с манипулатор. Продължителността на сеанса е 30 мин. за 1 зона.

В нашата клиника УВТ-терапията се извършва на апарат BTL на водещия британски производител на медицинско оборудване.

Лекарят подбира продължителността на курса от процедури индивидуално за всеки пациент. При лечение на 1-2 стадия на целулита видим ефект може да се постигне след 3-5 процедури, а при лечение на 3-4 стадия – след 5 или повече.

Състоянието на тъканите постепенно и трайно се подобрява в рамките на 6 месеца след курса от процедури, а резултатите се запазват за дълго време.

В резултат на УВТ терапията:

  • фиброзните прегради се разтварят;
  • подобрява се микроциркулацията;
  • повишава се пропускливостта на клетъчните мембрани за хранителни вещества и кислород;
  • активират се лимфният поток и дренажът;
  • мастната тъкан намалява (клетките придобиват нормален размер, процесите на разграждане и елиминиране на триглицеридите, разпадане на адипоцитите);
  • стимулира се синтезът на здрава съединителна тъкан;
  • синтезират се колагенови влакна, като по този начин кожата се стяга, увеличава се нейният тургор и еластичност.
Меню