Здравите стъпала са ключът към здравето на цялата опорно-двигателна система. Човешкото стъпало може да издържа на големи натоварвания благодарение на уникалната си структура. То поддържа равновесието на цялото тяло и предпазва организма от претоварвания и травми. Постоянното натоварване, неправилно подбраните обувки, обувките с ток или плоска подметка – всички тези външни фактори могат да причинят сериозни деформации на стъпалото.

Повече от 60% от населението на света страда от плоскостъпие. Факт е, че добре скроеният човек ходи повече върху изкуствена, идеално равна повърхност. Така стъпалата губят своята еластичност и пружинираща функция. С течение на времето плоското стъпало и други деформации на стъпалото (халукс валгус, пета шпора) водят до неправилна позиция на таза, лоша стойка и изкривяване на гръбначния стълб, болки в коленете и долната част на гърба.

Всички тези проблеми могат да бъдат решени с персонализирани ортопедични стелки, които коригират нарушенията в стъпалата.

Кой се нуждае от индивидуални ортопедични стелки?

Първа група:

– Хора, които вече имат деформация на стъпалото и изпитват дискомфорт и болка.

Втора група:

– Хора, при чиито професии има риск от развитие на деформации. Това са фризьори, продавачи, консултанти, учители, спортисти – всички, които са изложени на продължителни статични натоварвания.

– Хора, които имат отоци, бърза умора, разширени вени.

– бременни жени. Правилните стелки ще им помогнат да се справят с натоварването върху стъпалата и гръбначния стълб в периода на носене на детето.

Предприемете действия навреме

Дискомфортът в стъпалата, тежестта, болката и мазолите са тревожни сигнали, които показват неправилно повишено натоварване на определени зони на стъпалото. Ще ви помогне използването на индивидуални ортопедични стелки, които облекчават стъпалото, поддържат и възстановяват всички негови функции, както и помагат да се отървете от умората и болката.

Индивидуален подход

Всички хора имат различна форма на стъпалата, дори един човек може да има различно ляво стъпало от дясното. В AURA сканираме стъпалата на плантограф и определяме особеностите на всяко стъпало с точност до милиметър и идентифицираме съществуващите патологии. Въз основа на резултатите от сканирането се изработват индивидуални стелки за лявото и дясното стъпало. Ще можете да получите персонализираните си стелки в AURA 30 минути след консултацията си.

Меню