Терапията HIL е свръхмодерен метод на физиотерапия, основан на прилагането на високоинтензивно лазерно лъчение. В нашата клиника за HIL-терапия се използва BTL апарат от последно поколение, който позволява да се доставят големи дози терапевтична светлинна енергия до дълбоките тъкани на човешкото тяло, което има мощен и бърз терапевтичен ефект, без да се развиват странични ефекти.

HIL-импулсът няма аналози. Високият интензитет на лъчението (до 15000 W/cm2) понастоящем не е постижим от нито една друга лазерна технология.

В същото време терапията с HIL остава абсолютно нетравматичен и нехирургичен метод.

Високата проникваща способност на лазерната вълна ви позволява да въздействате директно върху засегнатата област, без да създавате излишно натоварване на здравите тъкани и органи.

Лечението с HIL лазер ви позволява да сведете до минимум медикаментозното натоварване на организма. HIL-терапията е гарантирано лечение на гръбначна херния (повече от 90 % от пациентите) без операция.

Ефектът от лазерната терапия е забележим само след една процедура. Загрява се само третираната зона, което изключва онкогенния ефект на терапията. Безопасността на облъчването гарантира автоматично отчитане на освободената енергия върху определена зона на облъчване в съответствие с протокола.

HIL-терапията елиминира самата причина за заболяването. Достигайки до огнището на патологията, високоинтензивният лазер действа едновременно в няколко посоки.

Той не само облекчава болезнените симптоми, но и намалява отока, възпалението, стимулира обновяването на засегнатите клетки.

HIL терапията се комбинира добре с други видове лечение, като повишава тяхната ефективност/ като например ударно-вълнова терапия и високоинтензивен магнит.

Процедурите за високоинтензивна лазерна терапия (HILT) се извършват за лечение на различни заболявания и състояния, като се използва високоенергийно лазерно лъчение за стимулиране на регенеративните процеси в организма. Една от основните употреби на HILT е за лечение на ортопедични проблеми, като ставни, сухожилни и мускулни травми. Лазерната терапия ефективно намалява възпалението, ускорява заздравяването на тъканите и намалява болката, което я прави привлекателен метод за пациенти с ортопедични проблеми.
В областта на ревматологията HILT се използва и за облекчаване на симптомите на ревматични заболявания като артрит и остеоартрит. Лазерното лечение спомага за намаляване на възпалението в ставите, увеличава подвижността и помага за контролиране на болката.

В дерматологията HILT се използва за лечение на различни кожни проблеми, включително рани, изгаряния, белези, дерматити и гъбички. Лазерното лъчение стимулира оздравителните процеси, ускорява обновяването на кожните клетки и подобрява външния вид на кожата.

По този начин процедурите HILT намират широко приложение в медицинската практика за лечение и възстановяване на тъкани в различни области на тялото, като осигуряват на пациентите ефективно и безболезнено въздействие върху патологичните процеси.

Меню