Ники Суков – нутрицевтика


За някой „Ние сме това, което ядем”, за други „това, което нашата храна яде”, а за трети храната е просто нещо незначително и пренебрежимо. В диетологията има противоречащи си теории и подходи, доказани според хората избрани за целта, а това е объркващо и манипулативно.

Такива манипулации и интереси объркват вече натоварените, стресирани и забързани съвременни хора до степен, че те или нехаят за храната си, или се лутат между диети и режими като пръскат луди пари за добавки и програми на самоуки, неетични „специалисти” по фитнес зали или „здравословни” центрове. А, когато болестите започнат да ги спохождат, те осъзнават грешките си и се сблъскват с неспособността на здравеопазването да се погрижи за тях.

Как ти да избегнеш всичко това и да се научиш да правиш правилен избор на храна за по-добро и устойчиво здраве, без лекарства и излишен стрес, ще научиш като посетиш семинара на Ники Суков


Семинар – „Храната: за здраве и красота?“

SATURDAY, 10 OCTOBER 2020 FROM 12:00 UTC+03-13:00 UTC+03 Храната за здраве и красота с Ники Суков Delta Planet Varna


При интерес може да се свържете с нас на лично съобщение или да се обадите 052 550 000

Какво лекарите не искат да знаеш за храната?

Парадоксът на развитото общество, към което гордо се числим и ние, е че търпим пълен провал в лечението на хроничните и терминални болести. Ракът, инфарктът и инсултът са основните причинители на високата смъртност у нас. Всичко това обобщих преди време със заключението, че 74% от смъртните случаи в България днес са породени от неправилно хранене. Много хора прекарват живота си буквално в страх от тези болести и не са редки случаите, когато техните страхове се сбъдват.

Живот воден от страх като основна подбуда е токсичен по презумпция.

Един такъв пример винаги ще изтъквам:

Анджелина Джоли се подложи на двойна мастектомия и премахване на яйчниците и фалопиевите тръби, за да избегне хипотетичен рак. Изборът си е изцяло неин и не искам да я критикувам, но недоумявам как едно човешко същество се осакатява, заради насадени страхове. Луиз Хей намира страха като причина в над 80 различни болести и симптоми.

Може би работата в подобни случаи следва да започне първо на ниво положителна психотерапия.

Цялата статия можете да видите в сайта на Ники Суков – Какво лекарите не искат да знаеш за храната?


Не ям, а продължавам да пълнея. Защо?

Гладуването винаги е будело дискусии и се е разглеждало или с благоговение или с недоверие. То е едновременно изпитание на тялото и духа. През стотиците хиляди години еволюция сме изградили един защитен механизъм против глада. Тогава, когато сме ядели, без да знаем кога ще е следващото ни хранене, ние по-скоро сме складирали храната за енергия под формата на мазнини по тялото си.

Като гладуваме сега тялото ни просто си казва:

„Глад ме чака, брей! Я, да взема да се запася, че не се знае кога ще ям пак.“

Денонощните магазини са факт от 10-20 години, за това време в никакъв случай не сме превъзмогнали хилядолетията еволюционна защита. За това като гладуваме пълнеем, много сме отпаднали и през цялото време си мислим за баничка, милинки с боза или шоколад. За да спасим положението правим още един куп грешки:

  • кафе с обезмаслено мляко
  • цигари
  • газирани без калории

Те само усложняват и без друго тежкото ни положение. За това усложнение „допринасят“ и всички други от групата на диетичните храни. Вярно е, че те са с малко калории. Но те са картон, тебешир или пластмаса с овкусители, оцветители и куп химикали (Е-тата в списъка на продуктите), които лъжат глупавичките ни рецептори на езика. Попаднали в нас те не се разпознават от нашето храносмилане и единственото, което то може да направи е да ги обвие в холестерол и да ги прати в черния дроб.

Цялата статия можете да видите в сайта на Ники Суков – Не ям, а продължавам да пълнея. Защо?


Искам да разбера защо не мога отслабна?

Неуспеха трудно мотивира. За това, когато спазваме диети, които не работят за нас, е нормално да заключим: „Диетите не ми действат“ и да продължим да се храним по старому. Подходящата за всеки един от нас храна се определя или по кръвна група, или от телесния ни тип (Аюрвера или метаболитен тип), произход, хранене в детството, както и начин на живот и движение:

Например за кръвната ми група (аз съм 0-ва) храни като водорасли, сол, черен дроб, червено месо, зеле, броколи, ананас следва да ми помагат за сваляне на килограми. Според Аюрведа съм тип Вата и там ми препоръчват затоплящи, смазващи, заземяващи, по-тежки храни, както и качествени масла, загряващи храни.

За моя протеинов метаболитен тип се препоръчват червени меса, сирене, пилешко, яйца, пуешко, масло, сметана, мляко и сьомга.

В крайна сметка моето детство обогатява горните препоръки с много плодове и зеленчуци, кореноплодни и варива, по-рядко червени меса, но с присъствие на риба и пилешко, както млечни и яйца. Това е на моята трапеза днес. В рамките на седмица се храня с всяка от тези храни.

Цялата статия можете да видите в сайта на Ники Суков – Не ям, а продължавам да пълнея. Защо?

Меню