Ударно-Вълнова / Shockwave Терапия

Високо ефективна терапия за лечение на хронична болка, без хапчета и инжекции! Ортотрипсията е единствената алтернатива на хирургията при лечение на хронична болка.

Ударно-вълновата терапия, известна още като shockwave или ортотрипсия, е неинвазивна техника, използвана за дългосрочно облекчаване на хронична болка. Чрез прилагане на пневматично генерирани ударни вълни с ниска честота (5-20 Hz) и ниско налягане (1-5 бара) върху съществуваща хронична травма, тялото се стимулира да поднови своите естествени лечебни процеси в засегнатата област. Тази иновативна терапия предлага безопасен и ефективен подход към лечението на различни мускулно-скелетни състояния при пациентите.

Звуковите вълни с тази честота въздействат локално върху калцираните тъкани (остеофити), последвано от тяхното омекване и разрушаване. В същото време здравите тъкани не се засягат и не се увреждат. Основава се на кавитационния ефект, причинен от високата енергийна плътност на ударната вълна.

Тази вид терапия дават отлични резултати при:

  • болки в гърба
  • болки в раменните, лакътните или коленните стави,
  • рехабилитация след операции и наранявания
  • лечение на валгусна деформация на стъпалото (валгус)
  • лечение на плантарен фасциит (95%)

Лечението с ударно-вълнова терапия (ортотрипсия) е изключително безопасно и безболезнено. В случай че пациентът изпита някакъв дискомфорт по време на процедурата, терапевтът има възможност незабавно да коригира параметрите на лечението в реално време. Продължителността на всяка сесия варира между 5 и 10 минути, в зависимост от конкретната диагноза, която се третира.

Shockwave терапията обикновено включва серия от 3 до 5 процедури, провеждани през интервал от 10 дни. Продължителността на лечението може да бъде персонализирана според индивидуалните нужди на пациента и целите на физиотерапевта. След само една терапия пациентите изпитват значително облекчаване на болката, без необходимост от лекарства. С напредването на курса на лечение пациентите постепенно си възвръщат мобилността и резултатите са дълготрайни.

Меню